Artă și imaginație

Sustinerea si incurajarea copiilor in activitatile care presupun folosirea creativitatii le permit acestora descoperirea nenumaratelor cai de exprimare. Creativitatea stimulata prin intermediul artei constituie puntea de legatura catre formarea unei personalitati armonioase, echilibrate, a unui spirit optimist, vesel, gingas dar si puternic in acelasi timp.

Echilibrul, cantitatea, calitatea, simetria si asimetria, proportiile, modalitatile de lucru precum colajul, desenul, lucrul manual, pictura sunt doar cateva elemente pe care le amintesc ca facand parte din acest proces.

Copiii au nevoie sa se exprime, eliberandu-si in modul cel mai simplu, ideile, trairile interioare, inhibitiile, lasandu-ne sa le descoperim adevarata personalitate, cu bucuriile, dorintele dar si temerile lor. Uneori, parca sunt lansate rugaminti, catre cei care sunt atenti sa le observe, pentru a ii calauzi si sprijini pe parcursul dezvoltarii lor ca fiinte umane.

Clubul este bazat pe dinamizarea proceselor intelectuale creative, unde gandirea capata valori, unde se constientizeaza algoritmi de lucru avand astfel implicatii pentru pregatirea activitatii de scolar si mai departe pentru formarea professional.