Despre noi

Despre noi

 

Gradinita si Scoala Primara Spectrum functioneaza ca unitate de invatamant particulara sub patronajul Lumina Institutii de Invatamant SA. In cadrul Lumina Institutii de Invatamant, s-a infiintat in 1994 primul Liceu International de Informatica la Constanta iar, un an mai tarziu, in 1995, Liceul International de Informatica si-a deschis portile si la Bucuresti – licee cu predare dupa curriculum national in limba romana, dar disciplinele stiintifice (matematica, fizica, chimie, biologie, informatica) in limba engleza. In 1996 s-a infiintat International School of Bucharest – scoala cu predare dupa curriculum britanic in limba engleza. Scolile si Liceele din cadrul Lumina Institutii de Invatamant au reusit in scurt timp sa obtina rezultate deosebite.

In anul 2007: 21 de medalii la olimpiadele internationale si concursuri, 58 de premii la olimpiadele nationale.
In anul 2008: 45 de medalii la olimpiadele internationale si concursuri, 63 de premii la olimpiadele nationale.
In anul 2009: 36 de medalii la olimpiadele internationale si concursuri, 74 de premii la olimpiadele nationale.
In anul 2010: 41 de medalii la olimpiadele internationale si concursuri, 82 de premii la olimpiadele nationale.
Incepand cu anul 2003, in cadrul Liceelor Internationale de Informatica din Bucuresti si Constanta s-au deschis Gradinita si scoala Generala cu numele Scoala Spectrum.

In anul 2010, au mai fost deschise 4 scoli Spectrum, in orasele Timisoara, Cluj, Iasi si Ploiesti, toate acestea purtand numele de Scoala Internationala Spectrum. In aceste scoli Lumina Institutii de Invatamant planuieste sa se extinda, in anii care urmeaza cu invatamant gimnazial si liceal.