Misiune și viziune

Viziune

 

  • Scoala Primara Spectrum Bucuresti isi propune, in esenta, sa formeze copiilor o personalitate armonioasa, creativa, atasata valorilor nationale si europene, inspirandu-se in actiunea sa educativa din principiile pedagogiei moderne, asigurand un cadru educational cat mai variat si performant, dar si o pregatire fundamentala pentru viata.
  • Scoala Spectrum Bucuresti actioneaza pentru a deveni cel mai important promotor al reformei educationale la nivelul invatamantului preuniversitar, asigurand finalitatile acestuia, regasite in achizitiile fundamentale.

Misiune

 

  • Scoala Primara Spectrum are nobila misiune de a fi un centru de cultura si educatie care formeaza cetateni europeni cu o personalitate armonioasa, creativa, puternica, ce aplica strategiile pedagogiei moderne si asigura un mediu educational specific invatarii si o pregatire solida pentru scoala si viata.
  • Conducerea Scolii Primare Spectrum Bucuresti doreste sa se constituie intr-o alternativa noua si moderna la institutiile deja existente aducand in acest oras experienta, calitatea si mai ales valoarea dobandita in decursul celor 12 ani de activitate, alaturi de o imagine simbol reala – SCOALA SPECTRUM – O SCOALA CA O FLOARE, imagine pentru care au trudit directori, cadre didactice, parinti si mai ales copiii nostri.
  • Scoala Primara Spectrum Bucuresti va deveni un centru cultural si de educatie, cu o cultura organizationala bine definita, care va promova modele in diferite planuri (de relationare, de invatare, de promovare, de management performant). Aici copiii care frecventeaza scoala si cei din zona de amplasare vor avea acces la un mediu cultural de informare si informatizare si la un loc de recreere si activitati extracurriculare.
  • Preocuparea permanenta de a oferi sanse egale fiecarui copil prin desfasurarea unui demers didactic de calitate in conformitate cu cerintele de politica educationala in continua schimbare si cu conditiile socio – economice actuale.
  • Educarea copiilor in spiritul respectarii drepturilor fundamentale ale omului, intelegerii, pacii si tolerantei. Formarea capacitatilor intelectuale, a disponibilitatilor afective si a abilitatilor practice. Cultivarea sensibilitatii fata de valorile moral – civice si artistice si cresterea responsabilitatii parintilor in implicarea alaturi de comunitate in educatia copiilor, in crearea conditiilor moderne de dezvoltare a acestora.
  • Cultivarea unei atitudini de respect fata de natura si mediu. Asigurarea cerintelor educationale, sociale si emotionale ale copiilor prin programe speciale si stimulative. Educarea copiilor pentru toleranta interreligioasa si interetnica.
  • Accentuarea aspectului comportamental pentru mentinerea pacii în lume si a nonviolentei in grupul social din care fac parte. Implicarea cadrelor didactice in schimbarea sistemului in folosul copilului si in schimbarea parintilor ca parteneri egali in formarea si dezvoltarea propriului copil.