HRANĂ VIE

În Săptămâna Verde, pe lângă activități de plantare, reciclare, reutilizare, colectare selectivă, elevii clasei a III-a C au aflat foarte multe lucruri si despre hrana vie.

Apa enzimatică a dat startul, ne-a energizat și hidratat în fiecare zi. Adăugarea de fructe, legume și ierburi aromatice în apă, nu doar că o face mai plăcută la gust și mai ușor de băut, dar este și cea mai simplă metodă de a consuma mai multe enzime. Enzimele sunt implicate în toate funcțiile organismului, sunt vitale pentru refacerea, apărarea și susținerea lui, iar pentru o funcționare optimă, corpul nostru are nevoie de enzime multe și vii.

Am integrat germenii din diverse semințe în meniul nostru. Aceștia sunt de câteva zeci de ori mai nutritivi decât planta adultă, plini de vitamine, minerale și enzime, hrană terapeutică și regenerativă.

Domnul președinte al Asociației Bio România, Avraham Marian Cioceanu, ne-a adus semințe din grâu ancestral, Einkorn, bio, unul din puținele soiuri nemodificate genetic. Împreună am realizat borcanul pentru germinat grâu și alte semințe, pe care copiii îl pot folosi mai departe acasă.

Am găsit din belșug alternative la gustările zilnice: bețișoare din morcovi, ardei gras, măr, semințe crude de tot felul și fructe deshidratate.

Am ciocnit în cinstea sănătății un pahar de suc pentru imunitate, preparat pe loc, iar săptămâna s-a încheiat cu o înghețată delicioasă raw vegană!