Proiect ERASMUS

Avem plăcerea să vă anunţăm că în anul şcolar 2019-2020, în şcoala noastră s-a desfăşurat proiectul Erasmus- Învăţarea creativă şi eficientă cu ajutorul instrumentelor IT şi platformelor web. Prin realizarea acestui proiect venim în întâmplinarea dorinţelor şi necesităţilor elevilor prin:
– Dezvoltarea competentelor de utilizare a tabletei, a instrumentelor IT şi a platformelor web ;
– Folosirea tabletei ca instrument de învăţare (pe lângă manuale) şi ca instrument de lucru (în cadrul aplicaţiilor)
– învatarea limbii române a elevilor de alte naţionalităţi, cu nivel scăzut de cunoaştere a limbii, cu ajutorul tabletei.

Școala Primară Spectrum, sub îndrumarea doamnelor Mara Bold, Alina Voicu şi Carmen Mitroi, a câștigat acest proiect Erasmus+ ce implică două mobilități în Florența și Barcelona. În perioada 28 octombrie- 2 noiembrie, 12 cadre didactice selecționate vor participa la cursuri de formare.
Violeta Cărăușu, Mara Bold, Voicu Alina, Zaharia Mirela, Iulia Tomiță și Alina Cojocariu vor participa la cursul Web Solutions for the Classroom -ce se va desfășura în Italia, Florența și are în centrul atenției platformele web Edmondo și Google, dar și exerciții de tipul Flubaroo și online Quizzes.
Carmen Mitroi, Ismail Cokal, Edmira Sertel, Florentina Benga, Denisa Boiciuc și Dana Vladu vor participa la cursul Tablets and Smartphones: using mobile devices as educational tools Tab, din Spania, Barcelona ce vizează îmbunătățirea tehnologiei de învățare și M-learning, dar și de integrare a laptopurilor, tabletelor și smartphone-urilor într-un set de instrumente pentru profesori.
Pe parcursul anului școlar toate cadrele didactice participante la mobilităţi vor aplica la clase informațiile dobândite şi vor susţine activităţi demonstrative la nivelul scolii şi în cadrul Cercurilor pedagogice, pentru a impărtăşi experienţa dobândită, vor organiza workshop-uri la care vor fi invitaţi părinţi din şcoala noastră.