Săptămâna Verde 16 – 20 Mai 2022

În săptămâna 16 – 20 Mai 2022, Școala Primară Spectrum a organizat Săptămâna Verde.

În această săptămână am desfășurat diverse activități utile pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, care au aflat cât de important este mediul înconjurător pentru îmbunătățirea calității vieții și ce beneficii aduce consumul zilnic de fructe și legume.

Iată câte activități frumoase am desfășurat împreună cu preșcolarii și elevii Spectrum:

  • Colțul Verde din clasa mea
  • Activități de plantare răsaduri
  • Desene pe asfalt
  • Plimbări în parc
  • Atelier de gătit – “VERDE ÎN FARFURIE“
  • Parada costumelor reciclabile

VERDE! Culoarea pământului, culoarea ierbii, valență pozitivă. Împăratul Verde e întotdeauna personajul pozitiv, nu-i așa? Verdele înseamnă renaștere, viață, tinerețe, vigoare. Însă cel mai adesea culoarea verde simbolizează natura.

La Școala Primară Spectrum copiii învață să iubească și să respecte natura încă de la vârste timpurii și sub îndrumarea dascălilor, desfășoară activități care vin în completarea programelor școlare și îi ajută să deprindă noțiuni legate de protejarea mediului și îngrijirea propriei persoane.

Urmărind aceste scopuri a luat naștere Săptămâna Verde, inițiativă la care au pus umărul profesori, elevi și părinți. În cadrul acesteia, activitățile au fost informative (proiecții de filme, dezbateri, concursuri), gospodărești (ateliere de gătit și grădinărit, expoziții de plante), dar și distractive (desene pe asfalt, parada costumelor din materiale reciclabile, vizită la teatru).

    Un final potrivit pentru o săptămână în care dragostea pentru natură a avut parfum de floare!