Spectrum News Network – Ianuarie 2024

Be Healthy! Be Happy!

A 4th Grade Project Promoting Wellness and Joy

In a world where the importance of health and well-being is increasingly emphasized, it is heartening to witness young minds taking the initiative to promote a healthier lifestyle. The “Be Healthy! Be Happy!” project, undertaken by enthusiastic 4th-grade students, is a shining example of how even the youngest members of our community can make a positive impact on their own lives and those around them.

The students delved into the fundamentals of nutrition, learning about the importance of a well-balanced diet. Classroom discussions, group activities, and interactive games made the learning process engaging and fun.

In addition to physical health, the project emphasized the importance of mental well-being. Students learned about relaxation techniques, and the significance of maintaining a positive mindset. Art and storytelling were used as tools to express emotions and foster creativity.

The “Be Healthy! Be Happy!” is a project in which the sense of empowerment and accomplishment among the students was evident, as they realized the direct connection between healthy choices and overall happiness.

The project is a testament to the transformative power of education and community involvement. By instilling these values at an early age, the students not only improved their own well-being but also became advocates for a healthier and happier community. This project serves as an inspiration for educators and parents alike, highlighting the potential of young minds to create positive change when equipped with knowledge and encouragement.

Concursuri Școlare

Participarea la concursurile școlare a devenit o tradiție. Concursul Comper a fost așteptat cu mult entuziasm, dar și cu o preocupare anterioară maximă, iar Concursul Formidabilii – un program pilot în școala noastră – a fost susținut cu mult interes de elevii claselor a II-a.

Ziua culturii naționale

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită pe 15 ianuarie, comemorează cei 174 de ani de la nașterea celei mai importante voci poetice a literaturii române, Mihai Eminescu.

Nici la ora de informatică nu a fost neglijată această temă, iar elevii s-au documentat despre viața, opera marelui poet și au creat prezentări multimedia, exersând astfel abilitățile digitale.

Mica unire - 24 ianuarie

Unirea Principatelor Române, un eveniment important în istoria românilor, a fost sărbătorită într-un mod special în comunitatea Spectrum. Organizarea unui târg culinar românesc a fost o inițiativă educativă și distractivă, implicând elevii, părinții, profesorii, chiar și bunicii Spectrum.

Bucatele pregătite cu multă pricepere de către părinți au fost dintre cele mai variante: sarmale, cozonaci, plăcinte tradiționale, dulceață, zacuscă și multe alte delicii culinare, de care ne-am bucurat împreună!

 

Bucuria zilei a fost oferită de către românașii noștri dragi, care au pregătit un moment artistic de dans, cântec și voie bună!

Vă suntem recunoscători pentru implicarea și exemplul de patriotism pe care îl putem oferi generației actuale!

Felicitări tutor pentru organizarea unui eveniment plin de tradiție, culoare și spirit românesc!

La mulți ani, România!

Prietenia

Ce este prietenia?

Dacă ar fi să definim prietenia, din perspective noastră, a adulților, am putea spune că aceasta cunoaște multe sensuri, în funcție de experiențele noastre personale.

Un lucru este cert: Prietenia trebuie să se bazeze pe încredere, respect și ajutor reciproc.

Oare să însemne același lucru și pentru micuții noștri?

La una dintre activitățile desfășurate zilele trecute, preșcolarii de la Grădinița Spectrum au fost autentici și fiecare a spus ce însemnă pentru el prietenia, fie că a fost vorba despre un ursuleț de plus, o pisicuță sau colegul de clasă, ei cu toții au experimentat această trăire și sperăm că o vor ține aproape de ei mult timp de acum încolo pentru că… prietenia este cel mai frumos și pur sentiment!

Ziua intrnațională a nonviolenței în școala

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, sărbătorită pe 30 ianuarie, a fost pentru elevii Spectrum o oportunitate pentru a discuta despre modalitățile nonviolente de rezolvare a conflictelor, despre ce înseamnă respect, empatie și consecințele pe care le poate avea un comportament neadecvat. Au aflat că dialogul și comunicarea sunt moduri constructive de a-și exprima nevoile și sentimentele, fără a recurge la violență, că pot să-și spună punctele de vedere fără a cauza răni sau suferințe.

La sfârșitul activității, copiii au spus un NU răspicat violenței și au promis că mânuțele lor nu vor lovi niciodata!

Mulțumesc !

Ziua Internațională a cuvântului MULȚUMESC

Multe cuvinte dulci sunt în limba română, iar unul dintre cuvintele care aduce bucurie în suflet este simplul “MULȚUMESC”.

Fie că îi mulțumim unei persoane sau recunoștința ei se întoarce spre noi, la auzul cuvântului “Mulțumesc” cu toții suntem cuprinși de o stare de bine.

Ziua Internațională a cuvântului MULȚUMESC a fost sărbătorită cu multă bucurie de elevii clasei a III -a E. La ora de Joc și mișcare, ei au fost provocați de d-na învățătoare, Anda Manea, să descopere “comorile” ascunse prin școală. Jetoanele pe care erau scrise cuvintele-comoară ( Mulțumesc, Thanks, Merci, Danke etc) au fost descoperite cu mai multă sau mai puțină ușurință, la fel cum și în viața reală, deși se află în centrul interacțiunilor noastre sociale, uneori ne este mai ușor, alteori ne este mai greu să rostim acest cuvânt-cheie.

După ce au aflat proveniența cuvântului, elevii au fost recompensați cu puncte care într-un final le-au adus niște minunate semne de carte care să le amintească să spună “MULȚUMESC!”.

Artă & creativitate

Creativitatea sălășluiește în fiecare dintre noi,  iar atelierul de pictură este unul dintre locurile unde stimularea creativității atinge cote înalte, după cum se poate observa în imaginile următoare.

Ziua scristului de mână

Ziua Internațională a Scrisului de Mână

În era tehnologiei, e important să nu uităm de frumusețea și unicitatea scrisului de mână.

Elevii clasei I D au întrat în “Împărăția scrisului”, descoperind valoarea acestuia: scrisul de mână este o amprentă a personalității, înseamnă trăire, emoție, unicitate.

 

Ziua internațională a
puzzle-ului
& a omului de zăpadă

Ieri am sărbătorit Ziua Internațională a Puzzle-ului și a fost o experiență minunată! Elevii clasei a III-a E, îndrumați de doamna învățătoare Violeta Chiran, s-au implicat în diverse activități captivante și educative, aducând astfel bucurie și entuziasm în sala de clasă.

La limba română, copiii au experimentat provocarea de a completa un puzzle de cuvinte sinonime pe baza textului ”Crăiasa-Zăpezii”. Această activitate i-a ajutat să-și consolideze vocabularul și să descopere bogăția limbii române într-un mod distractiv și interactiv.

În cadrul orei de educație civică, elevii au abordat un subiect esențial: Respectul. Ei l-au ajutat pe Kay să refacă oglinda vrăjitorului, scriind pe fiecare ciob cum își manifestă respectul față de cineva. Prin această activitate au subliniat importanța respectului reciproc și a valorilor fundamentale în comunitatea noastră școlară.

Pentru a crea un echilibru între învățare și relaxare, la ora de studiu s-au bucurat de activități mai ușoare și recreative, completând puzzle-uri, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și îmbunătățirea concentrării.

Suntem mândri să vedem cât de entuziasmați au fost elevii noștri în abordarea acestor activități.

Astfel de evenimente ne aduc împreună și contribuie la formarea unei comunități mai puternice și mai unite.

 

 

Sărbătorită prima oară în anul 2011, Ziua Internațională a Omului de Zăpadă e un bun prilej pentru ca elevii să învețe lucruri interesante prin joc.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp